Xbox eller Playstation

Xbox eller playstation - Ja hvad skal du vælge hvad er bedst

Skal du vælge Xbox eller Playstation? De to spillemaskinsgiganter står mod hinanden, og nu hvor der kommer en stor opgradering af dem begge, spår man at konkurrencen bliver endnu hårdere. 

Her får du en guide til hvad du skal vælge, hvis du er i tvivl.

Hvad kan en xbox?

Det er først og fremmest nødvendigt at kortlægge, hvad de forskellige maskiner kan. Det handler i det store og hele, om hvad du foretrækker, så her vil der helt klart spille ind en del personlig preferencer. Men her fortæller vi dig hvad du kan forvænte af det ene og det andet.

Xbox kom til Europa på begyndelsen af 2000-tallet og blev en umiddelbar hit og konkurrent til det allerede eksisterende Playstation fra Sony og Nintendo 64 fra Nintendo, som havde regeret gennem 90erne. Der var også SEGA som havde stor popularitet gennem de tidlige 90ere. Nu blev spillemaskiner højteknologiske og der var øgende krav til grafik og funktioner. Xbox blev det nye, seje, store, med larmende markedsføring og seje spillanceringer. En af de mest kendte spilfranchiser man kan få til Xbox den dag i dag, er klassikeren Halo. Nu kan man hente spill gennem Xbox' egne spil-apps.

Hvad kan en Playstation?

Playstation kom oprindeligt fra Japan, men tog turen til både Europa og USA i midten af 90erne og tog hele verden med storm. Tekken blev et af Playstations store successpil, og siden fulgte kultklassikere som Crash Bandicot og GTA. I dag kan man også købe spil til Playstation gennem apps.

Hvad skal jeg vælge?

I denne Xbox vs. Playstation guide, kan du få mere indsigt i tekniske specifikationer, og hvad du burde vælge. Kampen mellem Xbox og Playstation handler  i stor grad om hvilke spil du er til, for der findes unægteligt ikke det samme udvalg til det ene som til det andet. Det er dette der tit bliver afgørende, og som også fører til at mange rent faktisk ejer både Xbox og Playstation.

I 2020 kommer Playstation 5 og Xbox serie X som spås at revolutionere spilmarkedet endnu en gang. Hvis du ikke absolut skal have det nyeste nye, kan det være en god ide at kigge nærmere  på brugt Xbox eller Playstation. Når du køber en brugt spillemaskine, så får du meget mere for dine penge. Det er også langt mere klimavenligt, at købe brugt teknologi. Det er der også en trend i lige nu, hvilket for eksempel Nintendo har fundet ud af, og relanceret en af sine gamle spillemaskiner i miniformat. Hele trenden omkring retroteknologi har altså nået til spillemaskiner, selv om det ikke er det nyeste nye du får. Du får noget andet – du får maskiner der fungerer som nye, men som er præget af nostalgi. Du får også genoplevet gode minder, med en brugt spillemaskine, og meget billigere spil.