Vælg det rigtige vægophæng til dit TV

Sådan vælger du det rigtige vægophæng til dit TV til billige priser

De fleste mennesker foretrækker at montere deres fladskærm på væggen. Det ser godt ud og virker ofte mindre bastant end et stort TV-møbel. Med Smart TV, der er koblet til internettet, er der heller ikke længere brug for plads til ekstra maskiner som DVD-afspillere og ikke mindst DVD’erne. Med et vægophæng og en diskret kabelbakke, har du et flot og moderne TV setup.

Passer det sammen?

Indrømmet – det kan være en jungle at kigge på vægbeslag til TV. Heldigvis er de fleste moderne vægbeslag designet, så de kan tilpasses mange forskellige TV. Derfor er det vigtigt, at du finder et beslag, som passer til den størrelse og vægt, dit TV har – det kunne f.eks. være et beslag til 40-70” TV på max 30kg.

Du er måske også stødt på betegnelsen VESA eller VESA mount, når du har kigget efter TV beslag. VESA står for Video Electronics Standard Association og er kort sagt en organisation, der sørger for ens standarder. Over 200 af de største producenter er tilsluttet organisationen, så det er meget udbredt. Når der står VESA på opslaget, er det i virkeligheden et FDMI beslag (Flat Display Mounting Interface), som er en af VESA’s standarder. Der er dog ingen grund til at fravælge et beslag blot fordi der ikke står VESA i beskrivelsen – som sagt er langt de fleste beslag designet til at kunne tilpasses til netop dit TV.

Fleksibelt beslag

Selvom moderne TV sagtens kan vise et flot billede, når man kigger på dem fra en vinkel, får man stadig den bedste oplevelse ved at kigge direkte på TV’et. De simpleste TV beslag holder TV’et parallelt med væggen og er helt perfekte til stuen, hvor sofaen står direkte overfor TV’et. Der er dog også situationer, hvor det er smart at kunne vinkle TV’et. Du kan få beslag, der giver mulighed for at vinkle TV’et fra sidde til sidde og op og ned, hvilket giver stor fleksibilitet når du skal montere dit TV. Det kan f.eks. give mulighed for at vende TV’et, så du nemt kan vælge om du vil se med fra sofaen eller spisebordet.

Hjælp, jeg har gipsvæg!

Hvis du har boet et sted med gipsvægge, har du sikkert også prøvet at bande over at forsøge at hænge en hylde op! Der er dog ingen grund til at frygte, at dit TV falder ned. Selv i tynde gipsvægge ned til 13mm, er det muligt at få en fladskærm monteret, hvis man bare sørger for at have de rigtige gips-rawplugs til væggen – det er de gode til at hjælpe med i byggemarkedet. Hvis dine vægge er tyndere end 13mm, kan det være en mulighed at bruge et loftbeslag til TV’et.

Nu er du forhåbentligt klædt bedre på til at vælge det rigtige ophæng til dit TV – og junglen af muligheder skulle gerne virke lidt mere fremkommelig!