Sådan bevarer du motivationen til træning via smarte gadgets til hjemmet

Bevar motivationen til træning via smarte gadgets

De fleste kigger en gang i mellem på sig selv og tænker at man godt kunne gøre det lidt bedre med hensyn til træning og kosten. Nogle vil gerne lidt ned i vægt, og andre vil gerne tage lidt på – men motivationen kan godt halte lidt. I dette indlæg er der lidt inspiration til, hvordan man kan holde øje med udviklingen, og gøre træningen lidt mere motiverende.

TIP 1 – Find en intelligent vægt

Et vægttab / vægtøgning kræver altid en indsats og selvfølgelig er der behov for at man har et udgangspunkt. Det kræver selvfølgelig en vægt. Rigtig mange har allerede en almindelig vægt – men hvorfor ikke gøre det endnu mere smart.

Nokia/Withings har lavet en smart vægt, der automatisk registrerer hvem der står på det. Derudover måler den fedtprocent, muskelmasse, vandindhold etc. Disse data synkroniseres automatisk med deres Health App, så du får et super godt overblik over din udvikling. Der er en super motiverende måde at holde lige øje med udviklingen på. Du kan læse en test af den smarte vægt fra Withings (tidligere Nokia) på den danske livstilsblog Livets små ting, hvor Lars Koch Hansen (læge) har undersøgt forskelige elektronisk gadgets til træning.

TIP 2 – Skridttæller eller pulsur

En anden rigtig god motivationsfaktor er at holde øje med hvor meget du rent faktisk har bevæget dig. Der findes mange løsninger for dette. Det ene løsning kan være en skridttæller, så du kan se om du nærmer dig dit daglige mål. Det er klart den billigste løsning. Disse skridttællere kan fås i 1000vis af afformninger, og i alle prisklasse – men starter fra få hundrede kroner.
Vil du gå skridtet videre, så kig nærmere på et pulsur. Det er super sjovt at se hvordan din puls kører op og ned i løbet af dagen. Den anden ting er at mange pulsure efterhånden også har indbygget GPS, så du kan få et kort over, hvor du har været i forbindelse med træningen. En del pulsure har faktisk også søvnanalyser indbygget. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænse.

TIP 3 – Hør musik under træningen

Det sidste gode starttip er at anskaffe et godt trådløst headset. Her er det vigtigt at du køber et, hvor du har mange indstillingsmuligheder. Der er mange der desværre får købt noget skrammel, og dermed sidder de små enheder ikke ordentligt fast i ørene. Det betyder at de rokker sig løs, når du er afsted på løbeturen. Det er selvfølgelig vigtigt, at du også finder et headset, der har en god batteritid. Heldigvis har Livets små ting også testet en masse fine trådløse headsets, der er geniale til træning.

TIP 4 – Husk glæden

Det allervigtigste er at forsøge at bevare glæden. Det er der næppe noget teknik der kan klare 100%, men der er ingen tvivl om at ovenstående ting er med til at motivere dig endnu mere. Du kan f.eks. høre noget god musik eller en spændende lydbog på løbeturen. Se om du kan få en træningsmakker med også – det er altså bare lettere at komme af sted, hvis man er to.

Hop ind på Livets små ting, og få et overblik over både vægt, pulsure, og andre smarte elektroniske devices du kan bruge i din vej mod et bedre helbred.