Hvilken elcykel skal du vælge?

Hvilken elcykel skal jeg vælge Guide og gode råd og priser

En elcykel er skøn, når du skal forcere bakket terræn, eller du gerne vil cykle på arbejde hver dag, men afstanden er lang. Og en elcykel er også en virkelig god gave til dén, der i forvejen har cykling som hobby. Her er guiden, der sikrer dig, at du vælger den rigtige elcykel!

Vind i håret og gang i motoren. Det, der er så fedt ved en elcykel er, at den lige giver dig det ekstra skub, så du ikke skal knokle helt så hårdt. Det er ideelt til lange ture, bølgede landskaber, og måske hvis du har en god daglig cykeltur. 

En elcykel er også et rigtig klimavenligt alternativ til at køre i bil, så det er helt klart værd at overveje. Desuden er det en virkelig god gave til cykelnørden, der allerede har den perfekte racer uden el. Du skal bare finde den rigtige, for der er ikke bare én slags elcykel, men et helt landskab af cykel-muligheder.  

Gode råd til at vælge elcykel 

Hvor skal du starte? Få 5 gode råd når du skal købe elcykel og bliv lidt klogere på, hvad det er, du skal være opmærksom på, når du skal købe cykel. Fx skal du tænke i størrelse på batteriet, eftersom det er afgørende for, hvor lange ture du kan cykle, inden du skal lade det op igen.  

En anden god ting at være opmærksom på er, at du sidder godt på din elcykel. Du vil som regel cykle længere ture på en sådan cykel, og derfor er komforten noget, du ikke må overse. 

Den rigtige pris og forhandler 

Det er selvfølgelig også rigtig vigtigt, at du finder en forhandler, der giver favorable priser – måske især hvis du skal give elcyklen i gave. Her kan det være en god idé at finde en forhandler, der giver prisgaranti, så du er sikker på, at du kan få cyklen så billigt, som det er muligt. 

En anden ting at overveje er, om du vil købe en ebike ny eller brugt? Du kan godt få bruge ebikes, som kører super, men sørg for at finde en forhandler, der kan rådgive dig nøje og ikke mindst lader dig cykle en prøvetur. 

Herre, dame, foldet eller til bakker?  

Troede du, at der var én elcykel, og det var dét? En standardmodel i forskellige farver måske? Så tog du fejl! Du kan nemlig få elcykler til mange behov, og udover at størrelsen på motoren og batteriet varierer, varierer selve typen af cykler også.  

Du kan selvfølgelig få både herre- og dame-elcykler, men det er slet ikke det eneste. Du kan fx få en el-mountainbike, så du får ekstra motorkræfter til at køre gennem skoven eller i høje bakker. Det er virkelig en oplevelse, hvis du i forvejen er mountainbike-entusiast, og du skulle næsten unde dig selv oplevelsen og suset. 

Du kan også få en el foldecykel, som du kan klappe sammen, så du kan gå rundt med den under armen. Det er smart til bymennesket, der måske skal transportere sin cykel op og ned ad trapper, eller have den med i offentlig transport.