Guide: Det bedste software for små og mellemstore virksomheder til kommunikation med hjemsendte medarbejdere

Brug denne software som Zoom - Microsoft Teams - BlueJeans Meetings

Corona har rystet posen for de mange forskellige virksomheder rundt i landet. De store virksomheder med kæmpe økonomiske muskler, har formentlig formået at komme gennem krisen på den ene eller anden måde. Lidt værre har det stået til for de mange små og mellemstore virksomheder (SMV), der måske ikke lige ligger ovenpå en guldmine.

Det er dog ikke kun på den økonomiske front SMV’erne har været udfordret. Også rent logistisk har der været mange der har været nødsaget til at omstille sig. Det gælder især de mange mennesker der har måttet arbejde hjemmefra. Læs om forskellige nyheder fra SMV’er lige her

Hvis man skal fremhæve noget positivt ved denne verdensomspændende pandemi, er det at den er kommet i en tid hvor teknologien er så langt i forhold til online kommunikation, at der findes et hav af løsninger til hvordan man nemt kan komme i kontakt med sine medarbejdere, selvom de sidder på hjemmekontoret.

Her følger 3 bud på hvilke løsninger derude der er bedst.

Zoom

Før coronaens indtog i verden, fandtes der naturligvis allerede et utal af løsninger til at holde videomøder. Havde man ikke lige det store kendskab til hvilke løsninger der fandtes til det formål, havde man nok alligevel hørt om Skype, Messenger eller måske få andre.

Uanset hvad fik mange i hvert fald kendskab til Zoom platformen. En software der gør det nemt og hurtigt at holde videomøder. I skrivende stund er det muligt at holde møder for helt op til 1000 personer. Platformen er gratis og rummer stort set alt hvad man har behov for.

Den er nu så populær, at den har opnået nærmest googleagtige tilstande i folkemunde. Hvor man i gamle dage ”søgte” efter noget på internettet, så googler man i dag. Tilsvarende med Zoom holder man ikke blot ”møder” mere. Nej folk siger ”jeg har lige et Zoom-møde her klokken 13.00”. SMV’er, skoler og private har taget platformen til sig med kyshånd.

Microsoft Teams

Om man kan lide Microsoft eller ej, så bruger rigtig mange virksomheder deres Office løsninger. Uanset om man er til Mac eller PC, så kender de fleste programmer som Word, Excel og PowerPoint. Det smarte ved Microsoft Teams er at Office er integreret i dens software.

Det åbner for mange muligheder, for effektiviteten af et møde. Det er ligeledes muligt at dele filer mellem brugerne. Microsoft teams er hurtigt effektivt og brugervenligt.

BlueJeans Meetings

BlueJeans Meetings skal ikke forveksles med møder for folk med interesse for cowboybukser, eller lakridsen af samme navn. Nej denne platform skal til gengæld tages som et stærkt alternativ til både Zoom og Microsoft Teams.

BlueJeans Meetings skiller sig ud ved at være et cloudbaseret løsning. Det taler altså til de virksomheder der er moderne og med på beatet. I modsætning til de to andre programmer i denne artikel, er BlueJeans Meetings ikke gratis. Der er dog en måneds gratis prøveperiode, og mange vil opdage at løsningen her er pengene værd.