Få tjekket dit haveværktøj her i foråret

Få klargjort haveværktøjet til foråret

Når foråret kommer, så er det tiden at få tjekket op på ens haveredskaber/ haveværktøj. Ja først skal man tjekke om man har hvad man skal bruge (ellers må man finde et billigt tilbud på nettet). Samt om tingene har, eller har brug for at få skiftet olie. Eller hvis noget mangler, at få strammet nogle skruer eller lign.

Disse haveredskaber skal du huske at tjekke

Jeg har f.eks. en Makita hækkeklipper. Og denne skal altid have en omgang med WD-40 olien. Så knivene kører som en drøm frem og tilbage når den skal bruges. Og hvis den nu ikke som min var rimelig ny så skulle skærene på knivene måske slippes så de kunne blive skarpe igen. Men min blev købt sidste forår så der er knivene fint skarpe.

Det med vedligeholdelse af ens værktøj er utroligt vigtigt. Både for sikkerheden men også for at tingene virker når man endelig skal bruge dem.

F.eks. skal min græsslåmaskine altid have skiftet olien, og den skal også have et nyt tændrør. Da jeg ellers kan have store problemer med, at få den startet op efter sådan en vinter, hvor den har stået helt stille over i skuret.

Jeg har også en robot plæneklipper som jeg bruger fast på et større område på min bopæl.  Og på denne sætter der også nogle små barberblade nedenunder, som også skal skiftes, så den hele tiden klipper græsset med præcision og lethed.

En af de ting jeg også bruger meget i haven igennem foråret og sommeren er min trillebør. Og der skal lufttrykket lige tjekkes i dækket. For ellers skal der ikke meget læs på og så er dækket helt fladt.

Det samme er det med mit støttehjul på min trailer. Det skal også tjekkes for luft og så skal den selvfølgelig også rengøres så man søger for at få den vedligeholdt da sådan en trailer koster en del når den skal skiftes ud.

Den sidste del er som sådan ikke en del af mine haveredskaber. Men det er en vigtig del i min have som også bare skal virke. Da den eller vil være savnet. Og det er min vandsten.

Ja der skal jeg sikrer mig at vandpumpen virker som den skal. Og at strømmen til vandstenen virker. For der kan ske det at der er gået hul på ledningen eller lign. Som så gør at når man pludselig en dag har dækket op med grillmad fordi nu er vejret til man kan spise i haven. Så vil man høre lidt rislen med vand og vil derfor tænde vandstenen men så sker der ikke en …når man trykker på knappen. Og senere finder man ud af der er hul på ledningen. Så dette skal selvfølgelig også tjekkes op på når man gør ens haveredskaber/ værktøj klar til foråret og sommeren.