Den bedste nye gadget – Prøv et segboard

Den bedste nye gadget – Prøv et segboard

Det er efterhånden en del år siden, at segways var populære. Det er der måske en grund til. Meget tyder nemlig på, at de var den spæde og lidt kluntede begyndelse på noget større. I de seneste år er de såkaldte segboards nemlig kommet på markedet.

Hvad er segboards?

Konceptet er i stort omfang det samme. Det er en anordning med hjul, du kan træde op på og styre ved at læne dig fremad. Segboards er dog væsentligt mindre og mere snilde end deres fætter segwayen. Det betyder selvfølgelig først go fremmest, at den er både billigere og nemmere at komme rundt på. Mange spår dog også, at netop de grunde, at segboardet er kommet for at blive, og at det kun bliver bedre fra nu af.

Allerede nu findes der massevis af versioner af det klassiske segboard. På eRiders.dk kan du både se og købe nogle af de mange forskellige versioner. Vigtigst af alt er dog, at de tester og sammenligner dem på kryds og tværs. Hvis du, som gadgetnørd er interesseret i at købe et segboard, kan du nemt finde det allerbedste segboard. Det gør det dog også langt nemmere at finde det rette segboard, hvis du hellere vil have et billigt segboard, eller et der kan fragte dig den rigtige distance.

Hvilken version skal du vælge?

Udover prisen er en af de største forskelle på forskellige segboards nemlig, hvor langt de kan køre på en enkelt opladning indtil videre ligger de fleste et sted mellem 5 og 15 km på en opladning, men med nogle segboards kan du komme op på over 20 km samt en fornuftig topfart.

Hvilken version, du vælger, afhænger dog i høj grad af, hvad du gerne vil bruge dit nye segboard til. Mange af dem, der køber et segboard gør det mest af alt, fordi de er interesserede i elektronik og gadgets. I så fald kan du sagtens nøjes med en af de billigste segboards på markedet, så længe du er beredt på at udskifte det, når det uundgåeligt bliver dårligere eller går i stykker. Andre satser dog på at kunne bruge det til egentlig transport.

I så fald er det langt vigtigere at kigge godt på anmeldelser. Du bør blandt andet have et skarpt øje på rækkevidde og genopladningstid såvel som topfart. Selv hjulstørrelsen kan være central, hvis du skal ud på lidt mere usikkert terræn. Der skal altså nok være et segboard til dig. Er det her ikke nu, bliver det med stor sandsynlighed udviklet snart.