Vi har alle set mærkatet ”bedst i test” sat på et produkt vi er interreseret i at købe. Det er der flere gode grunde til. Den første og den primære er at det øger virksomhedens CTR – hvis det er online – og købssandsynlighed hvis det er offline.
Årsagen er at vi oftest forbinder begrebet bedst i test med noget positivt og derved tillægger vi ubevidst produktet positive tanker og dermed bliver et køb mere sandsynligt. Desværre for ”os” forbrugere bliver den kobling misbrugt af snedige firmaer. I næste afsnit kommer vi ind på hvilke faldgrupper der er i forhold til ”bedst i test” begrebet.
Bedst i test – men hvilken test
Når vi læser udtrykket bedst i test antager vi automatisk at der er tale om en uvildig og større semi videnskabelig undersøgelse. Denne tilgang er desværre naiv efter at internettet er kommet frem. For efter vi er kommet ind i informationstidsalderen er validiteten af de såkaldte faldet dramatisk og oftest er de alt andet end uvildige. Faktisk kan man risikere at testen kårer en vinder som testafholderen rent faktisk får en monetær gevinst ud af.
På internettet giver det god mening at der er en sammenblanding af penge imellem de testede og testafholderen da selve testen lægges online gratis. Der hvor problemet opstår er hvis testafvikleren ikke tydeliggør at der er monetære koblinger bag. Du kan klik her og se et eksempel på en test indenfor laser printere som er lavet af uvildige testere som samtidig ikke skjuler de kan tjene penge at du evt. køber enheden efter at have læst teksten.
Hvordan sorterer du i en bedst i test undersøgelse
Selvom der findes mange skidte bedst i test undersøgelser så findes der også mange som er gode, det kræver blot at du lære dig selv at differentiere i dem. F.eks. gælder det om at afkode om hvorvidt testafholderen er en du kender, en du tør stole på og samtidig en som er gennemsigtig. Der er intet galt i at testafholderen tjener penge på deres test. Så længe at de oplyser dig om det. Så når du ser et mærkat så gå ind og se den bagvedliggende side og vurder herfra om du vil følge deres råd.
For selvom det kan være svært at navigere rundt i undersøgelser, er det endnu sværere at købe elektronik uden. For der findes tusindvis af næsten ens modeller som kan næsten det samme og som meget forskelligt. For at kunne vide om du gør et godt eller dårligt køb er det derfor en god idé at ty til test – og et andet godt råd er at huske at du har 14 dages returret på nettet. Så du kan som oftest risikofrit købe produktet og returnere det hvis det ikke lever op til forventningerne.